skip to Main Content

Skriver på råmanus och bjuder på ett litet läsprov

Idag passar jag på att bjuda på ett litet läsprov ur ”En sagolik jul”, visst längtar ni liksom jag efter att få börja med julböckerna? Jag har en hel lista över julböcker jag vill läsa i år, så härligt! Om du bläddrar ner hittar du läsprovet där du låter musen scrolla över bilden (om du använder mobil, klicka på bilden). Då dyker det upp två pilar i nedre vänstra hörnet där du klickar för att komma vidare till nästa sida. Hoppas att du ska få trevlig läsning!

Samtidigt som jag väntar på att ”En sagolik jul” ska komma tillbaka från tryckeriet, skriver jag vidare på råmanuset till nästa bok. I huvudet är jag redan framme vid nästa bok efter det. Det är ju tur att idéerna inte tar slut i alla fall, även om jag förmodar att det är lite galet att hela tiden längta efter att få ta tag i nästa bok – den som kommer efter den man borde lägga fullt fokus på just nu =)

Nåväl, boken jag skriver på just nu är ”Rebeckas bok”, men tanken är förstås också att den ska väva ihop trådarna från serien om kvinnorna på Fors gård och att berättelsen som helhet nu ska få sin avrundning. Det är ett pussel att lägga, men jag tycker om den här fasen. När det fortfarande finns utrymme att skruva och vrida på berättelsen på sin egen kammare, innan någon annan hunnit läsa. När man vet att karaktärerna snart kommer att börja agera på egen hand oavsett vad man tänkt för dem. Och att man kommer att både överraskas och lära känna dem bättre efterhand som man skriver.

Sedan är det roligt att få återkoppling kring sin text förstås, det är en annan fas, då får man en nytändning och ser berättelsen ur perspektiv man inte gjort tidigare. Men just nu njuter jag av att få vara i min egen bubbla, att själv klura på vad jag ska skriva härnäst och vart jag tycker att berättelsen ska ta vägen. Medan jag gör det, hoppas jag att du vill läsa lite ur ”En sagolik jul”, och kanske när den släpps den 4 november, att du vill läsa den i sin helhet då. Det hoppas jag! Mysig läsning och trevlig helg hörni!

Kram Sofia

Läsprov En sagolik jul av Sofia Ymén Printz Publishing

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top