skip to Main Content

Rikta kreativiteten

Idag är det dags att rikta kreativiteten. Tid för post-itlappar. Har stannat upp lite för att fundera över vart jag är på väg i min berättelse. Egentligen skulle jag bara vilja trampa på i ylletofflorna och skriva vidare. Det går framåt nu även utan en helt färdig synopsis. Inser dock efter bok nummer två att det där med att skriva på ren känsla kan innebära så mycket merarbete längre fram att det helt enkelt inte är värt det. Det är en erfarenhet jag själv har, den är inte på något sätt allmängiltig. Det finns förstås författare som tycker att en synopsis tar död på all kreativitet som finns. Själv tycker jag att den hjälper mig att rikta kreativiteten åt rätt håll. Det är så lätt att driva iväg när man skriver på känsla, kanske är det jag som inte är tillräckligt disciplinerad 🙂 men jag märker att jag lätt tappar anknytningen till huvudstoryn och får svårare att knyta ihop alla trådar om jag inte redan på förhand tänkt ut vart jag är på väg. Sedan är jag i ärlighetens namn lite förtjust i post-itlappar, och själva pusslet. Att lägga ut hela historien framför mig med sina hinder och vändpunkter, se att jag ligger i fas med den dramaturgiska kurvan i alla fall i råmanuset innan allt hamnar lite på glid i samband med redigeringsvändorna… Nu kör vi, vändpunkt 1…

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top