skip to Main Content

Redigerar och plötsligt händer det

Igår hände det som inte hänt på ett tag. Jag kom in i ett stim och redigerade hela vägen fram till kapitel 5 istället för mitt tidigare tvärstopp på sidan 5. Det är mest sådant man själv läser om tycker jag. Hur författaren skriver och skriver så att fingrarna glöder och hon glömmer bort att sova, att äta… Men igår hände det och det ger mig återigen en känsla av att redigering trots allt är grejen. Råmanus i all ära, när varje bokstav är ny, karaktärer och story likaså. Men när man börjar redigera, det är då man lägger till lager efter lager av detaljer, man fördjupar sina karaktärer, sina miljöer och tightar till sin story. Plötsligt är den där, bok nummer två som man aldrig trodde att man skulle få ur sig 🙂

Jag hoppas verkligen att den här känslan håller i sig för jag vet att jag har större förändringar framför mig längre fram i manus. För nu tänker jag hålla kvar vid den hoppfulla känslan av att, som fina Eva Rosengren skrev till mig, det kan ta 100 sidor innan man själv riktigt lär känna sina karaktärer och tycker om dem. Det ger mig en känsla av att det både är okej och att det går att rätta till. Missförstå mig rätt, det är verkligen inte så att jag ogillar mina karaktärer på något sätt, de är sympatiska människor båda två 😉 Det är bara att de liksom inte riktigt har lyft än, inte hoppat upp ur papperet och blivit så levande att jag kan älska dem. Det är det jag behöver redigeringsarbetet för, för att brodera ut dem och se vilka de egentligen är, fundera ännu djupare över hur de skulle reagera när de hamnar i en situation. Det var där jag till slut stannade igår, vid deras första möte. Vad tänker hon egentligen när hon ser honom? Vad tänker han? Hur reagerar de inför känslorna de känner för varandra? Vad händer med deras tankar, vad händer i kroppen? Jag var fortfarande kvar där i tanken när jag vaknade idag. Jag behöver suga på den karamellen en stund till men sedan, sedan hoppas jag på ett nytt stim.

Skriv på idag mina vänner! Enda vägen är framåt <3<3<3

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top