skip to Main Content

Nora Roberts

Att inspireras av andra är en drivkraft. Det sägs att det säljs 27 Nora Robertsromaner i minuten och att det gjort så de senaste 28 åren. Att hon har skrivit omkring 200 böcker. Hur är det möjligt tänker man? Disciplin, tid och en inre drivkraft. Hon skriver åtta timmar om dagen, från nio på morgonen till fem på eftermiddagen och hon har hittat ett koncept som håller och säljer. Egentligen är böckernas grundidé densamma, huvudpersonerna är alltid ett gäng med vänner eller en syskonskara där man får följa dem en efter en i varsin bok när de tvingas till en livsförändring och hittar kärleken.

Som jag studerade Nora Roberts böcker när jag skulle försöka få ihop min första bok, hur skrev hon sina anslag? Vilka var hindren och vändpunkterna? Hur porträtterade hon karaktärerna? Hur byggde hon upp kärleksrelationen? Kom det någon oväntad twist? Vilken? Det hjälpte, faktiskt, även om jag inte känner att jag bara kunde hitta delar av det där gyllene konceptet så fick jag idéer om hur jag kunde komma vidare.

”Write every day – a habit that you need to build. And remember to have fun with it”, säger hon.

Jag håller med om disciplinen, att skriva varje dag, det var precis det jag gjorde när jag skrev min första bok. Sena kvällar och nätter när barnen sov och allt var tyst, alla stunder jag kom åt och viktigast av allt för att jag skulle avsätta tiden var att jag kände en drivkraft. Jag bara skulle bli färdig! Jag satte en skarp deadline för mig själv och jag gav inte upp. Jag skapade en rutin, även om jag inte direkt kan rekommendera att skriva så sent på kvällar och nätter när man samtidigt ska upp till jobbet 🙂 Det har valt bort den här gången och försöker att hitta andra stunder att skriva även om jag måste säga att livspusslet gör det till en riktig utmaning. Men drivkraften, den är densamma – jag bara ska bli färdig :)! Nu kör vi!

Vilken författare inspirerar dig till stordåd i ditt skrivande?

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top