skip to Main Content

Korrläser och skriver nytt

En läsare frågade mig hur många gånger man egentligen arbetar om sitt manus. Hur många gånger går texten fram och tillbaka mellan förlaget och författaren? Svaret är många gånger!!  🙂 Det känns det i alla fall som… Men svaret är ett antal. Man förflyttar sig mellan deadline till deadline och snävar av och förfinar allt mer. Och det är en av de mest lärorika delen i skrivprocessen. Man lär sig att vara effektiv i sitt berättande, man blir expert på att ”kill-your-darlings”. Man lär sig vilka detaljer som bidrar mest för att läsaren ska kunna skapa sig en egen bild av karaktärer, miljöer och story. Och man lär sig att man borde planera ännu bättre nästa gång 😉

Och på tal om nästa gång… Just nu korrläser jag ”Hjärtats tillfälligheter” efter att manuset varit på språkgranskning hos förlaget. Samtidigt har jag inlett två parallella bokprojekt och det är så roligt!! Älskar verkligen att få skriva på en ny berättelse, det är så roligt att lära känna karaktärerna, att se hur storyn utvecklas. Och jo, jag har naturligtvis en synopsis med hållpunkter, men det är verkligen hållpunkter. Mellan dem är jag fri att dra iväg åt vilket håll som helst, lite omständligt kanske, säkert inte det allra mest effektiva arbetssättet. Men lite fri kreativitet måste man tillåta sig 🙂 Eller hur?

Nu kör vi rätt in i helgen <3

PS. Hjärtats tillfälligheter, sista delen i Österbyserien kommer i juni, det har ni väl inte kunnat missa va 🙂 ?

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top