skip to Main Content

Att skriva en bok

Ibland när man tvivlar på om det alls ska gå, när karaktärerna drar åt alla håll och det känns som att man aldrig kommer att få ihop alla trådar. Då får man påminna sig själv om att man redan lyckats påta ihop två böcker och att det borde gå den här gången också. Men ibland undrar man. För det är inte lätt, även om storyn ligger där till synes färdig i huvudet. Även om man skrivit ner det allra mesta på pränt så kommer det, den där punkten när allt ska sys ihop och när man börjar redigera. Den där punkten när  man inser att alla ens briljanta idéer inte riktigt flyter ihop som de borde, när det är något som saknas här och var och det inte riktigt håller hela vägen. Det är då finliret börjar, det är då man får kämpa som en liten blå för att täppa till alla logiska luckor så att läsaren inte börjar fundera över om det man skriver verkligen skulle kunna hända i verkligheten. I min tredje bok har jag gett mig in på ett för mig helt okänt område, bara för att min huvudperson helt plötsligt gav sig själv en utbildning som jag inte haft en tanke på och det ena gav det andra, och nu sitter jag här och läser om järnåldern och inlösenersättning 🙂 Hur ska det här gå kan man fråga sig? Jag hoppas det går bra!

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top