skip to Main Content

Jag minns min barndoms somrar…

Tänk att en enda mening kan väcka så mycket känslor inombords. Det är Malin som läser dem på Saltkråkans utställning på Astrid Lindgrens Värld och av någon anledning, kalla mig sentimental, så slår den an en sträng som får dem att kännas i hela kroppen. Säkert är det en kombination av intrycken när man står där tillsammans med sina egna barn och minns både sina egna och Saltkråkans somrar. Men samtidigt önskar jag att jag precis som Astrid kunnat hitta de där orden som går rakt in i hjärtat, utan krusiduller.

Det är något melodiöst över Astrid Lindgrens texter, säkert beror det också på att man hört henne läsa många av texterna själv och det är något i hennes röst, likaväl som orden i sig själva som berör. Oavsett tillåter jag mig att inspireras och prövar mig fram för att se hur nära jag kan komma i mitt eget skrivande. I sommar ska jag läsa Barn- och Ungdomslitteratur på universitetet och det ska bli så spännande. Har redan börjat leta efter böckerna på kurslistan, sammanlagt cirka 2000 sidor barn-/ungdoms- och kurslitteratur i ämnet ska vi läsa 🙂 Jag vet vad jag ska göra i sommar med andra ord. Så roligt det ska bli!

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top