skip to Main Content

Den mitt hjärta slår för

Den 1 juni händer det, då släpps äntligen uppföljaren till ”Hemma där hjärtat väntar”, det andra hjärtat i Österbyserien ”Den mitt hjärta slår för”. Både nervös, förväntansfull och glad är jag över att Axels lillasyster Anna ska få dela med sig av sin berättelse. Naturligtvis finns Klara och Axel, Erik och Nettan, Ingrid och Lennart med flera med på ett hörn för den som undrar vad som hände med dem 🙂

Med det sagt är det alltså dags att börja med bok nummer tre men hjälp, så svårt! Jag har en synopsis som jag tog fram för en god stund sedan men nu känns allt jag tänkte då alldeles fel. Inte en enda rad vill hoppa ner på pappret. Trots att jag i ärlighetens namn tycker att det är mycket roligare att skriva det där första råmanuset och se vart det tar vägen, än att redigera befintlig text igen och igen, så står det alldeles stilla. Nu när jag har chansen….

Så hur tar man sig vidare? Rumpan på stolen? Miljöombyte? Stilla ro och frid? Massor av choklad? Varförfrågor för att utveckla sin idé? Läsa det någon annan kämpat ur sig med blod, svett och tårar för att få lite inspiration? Hmm… Jag tror jag börjar med att stirra tomt på skärmen framför mig en stund till, men sedan blir det till att pröva på andra knep.

Skrivpepp? Inspiration? Komma-igång-knep? Någon?

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top