skip to Main Content

Friday-crush

Varför inte passa på att förälska sig lite i romancegenren i helgen? Passa på att pröva en romance? Bara bredden borde locka den mest kräsna. Allt från Jane Austen till 50 shades ingår alltså i romancegenren, där finns verkligen något för alla. Och med den verklighet vi lever i idag kan vi verkligen behöva fler lyckliga slut  🙂  För det är något man kan förvänta sig i en romance, ett lyckligt slut. Och kanske framför allt kärleksrelationerna! Relationerna som utvecklas genom hinder och vändpunkter till kärlek som tar sig uttryck i allt från det kyska formatet till det mycket passionerade.

Vill du pröva några svenska författare som skriver romance så ge Simona Ahrnstedt, Sofia Fritzson, Christina Schiller, Elvira Berg eller Alice Ekström ett försök. Eller varför inte min ”Hemma där hjärtat väntar” om du vill ha lite lantortsromantik till livs 🙂 ?

Vill du själv ge dig till att börja skriva en romance i helgen så kommer några tips här:

  1. Etablera dina karaktärer, presentera dem båda så att vi så snart som möjligt kan börja känna både med och för dem.
  2. Låt ditt kommande kärlekspar träffa varandra så snart som möjligt och låt dem känna sig attraherade av varandra.
  3. Men, ge dem gärna motsatta drivkrafter och se till att skapa hinder och vändpunkter. Kärleksrelationen får absolut inte etableras för enkelt. Nej, även inom romancegenren behöver vi konflikt.
  4. När det väl hettar till mellan karaktärerna så välj nivå utifrån vad du själv känner dig bekväm i att skriva. Fortfarande ska fokus ligga på karaktärernas känslomässiga utveckling i relation till varandra men det utesluter förstås inte att det ska uppstå både pirr och hetta som når ända fram till läsaren när de möts.
  5. Skapa ett tillfredställande och trovärdigt slut där dina karaktärer står utvecklade och förändrade, förhoppningsvis till det bättre. PS. Ett tillfredställande slut i en romance är att huvudpersonerna får varandra  <3

Ha en riktigt härlig fredag och helg! Läs och skriv på!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top