skip to Main Content

Bokkontrakt och förlagsmiddag

Plötsligt händer det. Egentligen är det inte så plötsligt, jag har alltid skrivit, sedan 2013 mer medvetet. Men nu sitter jag här i en smått overklig bubbla med bokkontrakt på tre böcker om Österbys hjärtan, ett författarporträtt i Hallands Nyheter och en inbjudan till en förlagsmiddag. Vågar man kalla sig författare nu 🙂 ?

Bok två som kommer i maj-juni nästa år är hos redaktören på förlaget. Hon kommer att noggrant kommentera manuset och kommer tillbaka med en tidplan för när redigeringarna behöver vara klara vilket innebär att jag är i lite manuslimbo just nu. Jag går och funderar över bok nummer tre men har inte satt synopsisen ordentligt än, går och väntar på att några delar ska falla på plats som skaver och irriterar. Vet inte riktigt hur jag ska komma kring dem.

I de båda tidigare böckerna har jag varit så säker på huvudpersonerna att det mesta fallit på plats, den här gången är jag osäker. Kommer matchningen att fungera? Sedan funderar jag på storyn och vad som förväntas av en romance. De som läst min första bok har antingen tyckt om eller ogillat att det funnits flera storytrådar, inte bara den rena kärleksrelationen utan också en arvstvist. Det får mig att fundera på om det i en romance förväntas en rakare story, det är kärleksrelationen och därmed jämt. I bok två blir det mer fokus på kärleksrelationen, inga sidostorys utan att de har en direkt påverkan på utvecklingen av kärleksrelationen. Är nyfiken på om vad redaktören ska säga. Är det bättre? Sämre? Och vad vill jag själv skriva?

Journalisten i Hallands Nyheter frågade hur det är att vara författare. Jag svarade att det är att sväva mellan hybris och självförnekelse. Ena stunden känns det du skriver fantastiskt och säkert som en kommande bästsäljare. Andra stunden känns det du skriver bedrövligt och du vill gömma dig bakom skämskudden om någon någonsin ska läsa det du skrivit. Jag tror att man får lära sig att leva med känslan och njuta av alla framgångar och inte tänka så mycket. Tänk att man alls får ge ut sina böcker, att det finns de som tycker om dem och att man får skriva! För det är ju trots allt det som är grunden, kärleken till berättandet som är drivkraften. En härlig höst- och skrivhelg till er alla!

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top