skip to Main Content

Med varm hand till förlaget

Inatt tryckte jag på sändknappen till förlaget och det var verkligen efter blod,  svett och tårar! Herregud som jag slitit för att redigera det här manuset! Som jag svävat mellan hybris och självförakt inför det jag skrivit. Så fort jag tryckt på sändknappen hittade jag förstås fel i texten redan på de första sidorna, rena slarvfel efter att ha gått igenom texten så många gånger att jag själv känner mig galet blind på den. Men nu, när jag tryckt på sänd, då lyser de som i eldskrift förstås, felen, och jag skäms för vartenda ett av dem. Ständigt den där frågan, varför läste jag inte igenom det EN gång till? Men någon gång måste det vara nog, någon gång måste man trycka på knappen. Någon gång måste det vara good enough, till och med när allt ”ska” vara felfritt måste det finnas ett utrymme för den mänskliga faktorn att halka på tangenterna och trassla till tanken. Hoppas jag 🙂

Jag är så glad att jag har en redaktör som skickar glada miner och hejarop även när det går trögt som attan och jag själv tvivlar, en lektör som kommer med kreativa idéer till utveckling istället för att peka ut mina fel och brister i texten. Jag tar med mig det och hoppas att jag kan dela med mig av detsamma! Nu ska jag ta en paus från det egna skrivandet i ett par dagar, invänta förlagets återkoppling och passa på att grotta ner mig i ett gäng med manus som legat tålmodigt och väntat på att jag ska ta på mig lektörsglasögonen.

Nu kör vi alla härliga skribenter där ute! Kämpa på!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top