skip to Main Content

Författare med deadline

Börjar med goda intentioner, kavlar upp ärmarna full av energi. Nu gäller det! Rumpan på stolen, händerna på tangenterna, ögonen på skärmen och så… ingenting. Stirrar tomt på texten, cirkulerar sedan runt datorn som en äggsjuk höna.. Tre ynka dagar kvar, HUR ska jag hinna? Inser att det knappas kommer att bidra till att boken blir färdig om jag inte pressar fram orden men wow, alla ord jag kommer på just nu låter bara blablabla när jag skriver dem. Behöver nog ta en kort paus, samla energi och framförallt lägga upp en strategi:

  1. Backa inte och börja om från samma ställe hela tiden, fortsätt framåt!
  2. Stäng av sociala medier, inget surfande!!
  3. Det finns ingen tid att tvivla på dig själv och ifrågasätta varje ord du skriver. Det duger!
  4. Hitta på en motiverande belöning. Tips någon 🙂 ?

Nähej, sluta surfa var det! Skrivpaus i kvällssolen och efter det radiotyyyystnad och redigera för glatta livet!

This Post Has One Comment

  1. Gick en skrivarkurs för Victoria Myrén för ett par år sedan. Kursen hette Meditation och skrivande. En stund meditation innan man sätter igång, var en lite av andemeningen av kursen. Inget hokuspokus alls. Då släpps spänningar, prestation och krav vilka jag tror är det som hämnar ”flowet”. Jag kan varmt rekommendera Victorias kurs, både för erfarna författare men även för de som bara vill skriva utan något egentligen större syfte än att skriva. Hon håller till på Åsa folkhögskola (Flen) under sommaren. Tror det var i juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top