skip to Main Content

Lucy Dillon

Lucy Dillon, feelgooddrottningen var i Sverige för något år sedan och intervjuades av Type and tell som skrev ett matnyttigt blogginlägg om vad som är Dillons framgångsrecept som feelgoodförfattare. Jag tar med mig så mycket av det hon säger. Att karaktärernas resa ska gå från sorg eller besvikelse till något bättre och att resan inte får vara för lätt. Ju svårare resa desto varmare känslor från läsaren på slutet. Målet kan, enligt Dillon, vara att antingen hitta kärleken, stärka familjeband eller uppnå allmän lycka ett lite bättre liv än innan. Osannolikt lyckliga slut där allt löser sig på ett kick på slutet är något hon avråder från. Att inte lämna något rumphugget utan låta både upplösning och efterspel ta tid.

Att det finns både upp och nersidor av författarlivet är också något hon delar med sig av. Att det alltid kommer att finnas människor som älskar dina böcker likväl som de som hatar dem och att båda delar är okej. Att redigeringsprocessen är jobbig men positiv. ”Att orden kommer att flyta som rinnande vatten vissa dagar, andra dagar kommer det bara att vara en liten rännil.” 

Läs Type and Tells artikel i sin helhet här: Lucy Dillon delar med sig av sitt framgångsrecept

En egen reflektion är att det är härligt att vara författare men att det innebär enormt mycket arbete, disciplin och planering. 300 sidor och enormt många ord ska ner på pränt och alla ord ska ha en betydelse och föra berättelsen framåt. Storyn ska vara tight, spänningen ska hållas uppe och karaktärerna ska ha personligheter att älska. Men när man lyckas, de där stunderna av hybris och eufori när man känner att orden flyter som rinnande vatten och man är säker på att ens läsare en dag kommer att älska både karaktärer och berättelse. Då är det värt alltsammans! Så vad väntar du på? Skriv på!

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top