skip to Main Content

Skrivretreat

Idag har jag ordnat en liten skrivretreat för mig själv, härligt ska det bli 🙂 Det är verkligen något jag kan rekommendera både för att få lite ostörd skrivtid och inspiration men också för att äntligen komma framåt! Påskhelgen gjorde under för mitt manus med familj som backade upp för några timmars sammanhängande skrivtid. Ett kortare skrivpass på caféet eller biblioteket eller ett lite längre pass hemma om huset är tomt är också en härlig lyx om man inte har möjlighet att ta in på något trevligt ställe en dag eller två. Det har jag bara kostat på mig vid ett tillfälle, en natt på hotell under alla år jag skrivit, skrev non-stop det var underbart!

Om man verkligen vill kan man faktiskt hitta skrivstunder överallt på pendeltåget, en förlängd lunchrast, en timma efter jobbet innan man åker hem, biblioteket, på läktaren under barnens fotbollsträning (men glöm inte att titta upp och heja det är viktigt 🙂 ) Och man kan förstås bära med sig sin story i huvudet samtidigt som man gör annat, ibland när jag sitter och pratar med kollegor eller i möten på jobbet eller träffar vänner hittar jag ett karaktärsdrag, en reaktion, ett agerande som jag nogsamt plockar med mig och ser om jag kan återanvända. Visst är det spännande att fundera över varför människor är som de är, varför de gör som de gör?

Nej, ord att skriva – ord att läsa. Hoppas ni får en riktigt härlig skrivlördag! Berätta gärna, när skriver du? Jag kan behöva inspiration för att hitta fler skrivstunder 🙂

This Post Has One Comment

  1. Efter att ha arbetat i en helt skruvad fastighetsbransch (jag ansåg emellanåt att den var helt sjuk), fick jag nog. Tackade för mig och bytte bana. Downshiftade och folk tyckte jag var galen! Mindre peng i plånboken, men mer tid till mig själv, vilket inbegriper att skriva.
    Jag har alltid (nåja nästan alltid ) blocket med mig. Man vet aldrig vilka karaktärer eller dialoger man kan snappa upp 🙂 Nu har jag bestämt mig för att skriva klart mitt manus och bokar därför in tid med mig själv i min agenda. Dessa bokade tider är lika heliga som ett tandläkarbesök och bokas inte om hur som helst.
    Det funkar för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top