skip to Main Content

Staka ut en riktning

Ibland behöver man bara staka ut en riktning för att komma vidare!  Efter att själv ha ”flödesskrivit” på min första bok i ett par år insåg jag att det aldrig skulle bli någon bok om jag inte bytte strategi. Det var då jag letade rätt på den dramaturgiska kurvan och sedan började jag bygga en synopsis utifrån den. När det väl var färdigt hade jag en karta över vart jag var på väg och över alla huvudsakliga stopp längst vägen men var samtidigt fri att brodera ut själva resan. Det i kombination med att jag förbjöd mig själv att se bakåt var nyckeln. Att bara sätta mig ner och skriva framåt utifrån min synopsis är verkligen det enda sättet för mig att ta mig framåt och faktiskt bli färdig, kanske kan det hjälpa dig också. Har du inte prövat ett synopsis, har du inte funderat över den dramaturgiska kurvan så gör det och ge den ett försök. Det får bli dagens skrivövning, lycka till och hör av dig om det kärvar så hjälps vi åt att staka ut riktningen 🙂 Trevlig resa!

This Post Has 3 Comments

  1. Mycket snygg hemsida. Gör mig nästan avundsjuk. Skulle kanske ha anlitat dig tidigare.
    Just nu är jag i annan fas. Min andra bok kommer ut på Arx förlag i augusti. Kanske blir det en tredje så småningom.

    1. Tack snälla Peter, så glad jag blir! Så roligt att du fått dina böcker utgivna. Jag kikade in på både Det egna fallet och Minnet av Renate och det låter som väl läsvärda romaner båda två, när den tredje är på gång är du varmt välkommen tillbaka. Skriv på!

      1. Kika gärna in på min hemsida och föreslå förbättringar. Minnet av Renate börjar komma in på biblioteken nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top