skip to Main Content

Kärleken övervinner allt

Idag vaknar vi till en lördagsmorgon precis som alla andra men ändå inte alls sig lik. Vi följde sändningarna på TV igår tills ettbarn tassade upp ur sängen med magsjuka och man inser hur livet både skonsamt och obarmhärtigt går vidare även i stunder av sorg och förskräckelse. Fortfarande slumrar huset, det är lugn och stilla. Barnen sover, hunden snarkar i hallen och jag tänker smyga mig till en liten skrivstund. Jag hoppas att idag blir en sådan dag när jag sätter mig framför min text och orden kommer. Ibland gör de ju inte det, ibland står de bara stilla. Det är då jag brukar fastna i att gå tillbaka, redigera något ord här och där, istället för att forcera och komma framåt. Det är det enda som hjälper för mig, för att faktiskt bli färdig, att förbjuda mig att gå tillbaka innan jag fått ur mig hela råmanuset. Jag ska försöka tänka så idag, att den enda vägen är framåt. En text kan alltid redigeras i det oändliga men det kommer att finnas tid för det sedan bara jag fått ner grundstoryn på pränt.

Något som gläder mig idag och som också är peppande är fina ord om det man redan skrivit. Häromdagen fick jag ett meddelande:

”Hej, måste bara skriva några rader till dig. Har precis läst din bok, så galet bra och mysig bok som passade mig utmärkt! Va duktig du är! Vill gärna ha en fortsättning på boken… 🙂  Lycka till och hoppas du kommer ut med fler böcker! Må så gott! J”

Det gjorde mig så glad och jag riktigt kände hur skrivsuget kom tillbaka! Jag VILL skriva en bok till! Idag ska ”Hemma där hjärtat väntar” få åka hem till tre nya läsare, jag hoppas så att Axel och Klara ska hitta hem till deras hjärtan också.

Nu kör vi mina vänner, idag skriver vi! Ha en riktigt härlig lördag, kärleken övervinner allt!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top