skip to Main Content

Egen skrivtid

Idag lyckades jag för första gången på länge få till lite egen skrivtid, inget långpass men ändå så underbart! Karaktärerna fanns där, storyn också och det bara kliar i fingrarna att få skriva hela vägen till slut. Huvudpersonen överraskade mig med att ta saken i egna händer, så spännande att se vart detta ska ta vägen 🙂 Det dröjde innan Klara och Axel släppte loss och drog iväg på egna äventyr men åh så bra det blev när de väl gjorde det. Hoppas att det blir detsamma den här gången. Jag ska våga lita på intuitionen och inte stirra mig blind på den utstakade vägen.

Det är verkligen både lättare och svårare att skriva bok nummer två. Man vet på något sätt vad som krävs, vilken nivå man behöver hålla i språk, driv, karaktärer och story. Samtidigt är det just den vetskapen som gör att kreativiteten bitvis går i baklås. Det fanns en tacksam naivitet att inte veta, att famla sig fram, pröva olika vägar, ta in synpunkter och ändra riktning. Nu har jag högre krav på mig själv och också större förväntningar på att det ska vara lättare att hitta riktningen direkt. Det ska inte ta flera år av väglöst irrande, storyn finns där och den ska ut.

Dagens skrivövning: Ta allt du lärt dig kring skrivande från kurser, böcker och erfarenhet. Lägg det framför dig och plocka medvetet ut godbitarna. Välj dem som du märker och vet ger dig positiv input och som ökar din kreativitet. Välj de verktyg som gör ditt skrivande mer effektivt och som får dig att nå dina målsättningar men inte på bekostnad av kreativiteten och glädjen.

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top