skip to Main Content

Ny skrivvecka

Måndag igen och start på en ny skrivvecka. Jag får själv jobba lite på måndagspeppen men det känns betydligt lättare att starta en ny vecka om jag vet att det kommer att finnas utrymme att skriva. Den här veckan har jag skapat lite tid mellan utlåtanden just för att komma vidare med det egna bokmanuset och jag längtar efter att få grotta ner mig i deras värld igen. Det är en sådan härlig verklighetsflykt att få bära med mig sina karaktärer, fundera över hur de skulle agera i olika situationer tills det nästan känns som att de är en del av ens verklighet.

En stor utmaning är att hela tiden överpröva varje scen för att se till att den bidrar till att föra huvudstoryn framåt. Det är så lätt och bekvämt att sväva ut i oväsentligheter och utfyllnad. Men allt måste betyda något och alla karaktärer måste hjälpa eller motverka att huvudkaraktärerna uppnår sina mål. Här handlar det verkligen om att ”kill your darlings”. När min lektör återkom med sitt utlåtande på min första bok och sa till mig att jag hade två huvudpersoner, två huvudstorys, och jag insåg att jag skulle vara tvungen att antingen ta bort den ena eller helt skriva om den för att passa den valda huvudstoryn höll jag på att dö. När jag till slut fattade beslutet att ta bort och spara på den ena huvudpersonen och hennes story kändes det som att kapa bort en arm eller ett ben, halva manuset försvann med en knapptryckning. Usch det var gräsligt och jag kan inte säga att jag var så glad åt min lektör i den stunden heller 😉  Så här i efterhand förstår jag precis vad hon menar, men just då, herregud!

Nu är det äntligen den andra huvudpersonen och hennes storys tur, jag är så glad att jag får plocka upp henne igen. Jag tänker inte avslöja vem hon är riktigt än men åh som jag hoppas att ni ska tycka om henne.

Trevlig skrivvecka till er alla! Hoppas ni kan avsätta lite skrivtid och hör gärna av er om ni vill bolla era tankar och ert manus, i mars är det lektörsrea 🙂

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top