skip to Main Content

Utlåtande på gång

Nu blir det inte mycket eget skrivande ett par dagar, istället läser jag andra författares manus och knåpar på utlåtanden. Det är så spännande att läsa andras texter samtidigt som man blir en aning skadad som lektör även när man läser redan publicerade böcker. Man ser hela tiden till byggstenar så som karaktärer, språk, tempus och perspektiv. Det hade absolut gått att få ihop ett utlåtande med förbättringar på varje redan publicerad bok man läser och det är ju skönt på sitt sätt kan jag tycka. Det finns ingen bok som är helt perfekt ur alla hänseenden. De kan vara gripande känslomässigt, spänningsmässigt och på alla möjliga sätt men det går alltid, alltid att förbättra sitt skrivande hur rutinerad man än är. Det gör ju också författarskapet till ett stimulerande livsyrke. Jag läste någonstans om en författare som publicerade en av sina många böcker som 80-åring och som då sa att han hoppades på att få leva ett år till för nästa bok han ville skriva skulle bli ännu bättre än den senaste. Jag hoppas att jag kommer att känna likadant.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top