skip to Main Content

Nu kör vi, igen!

Nu måste det bli styr på den här berättelsen bums pannkaka! Utvecklar mina personbeskrivningar och listar lämpliga hinder för att portionera ut och fylla ut min dramatisk kurva. Och ja, nu är det på detaljnivå antal sidor, ord och kapitel per ”fas” med de stora vändpunkterna som riktvärden. Det ger mig ett hum om vart jag är på väg och jag behöver absolut inte följa dem nitiskt. Ser det istället som en ram som kreativiteten kan få röra sig inom.

Diskussionen om synopsis, kapitelplanering och detaljnivå kan göras oändlig. Vissa känner det enormt begränsande att arbeta inom ramar. Andra, som jag, behöver något att hänga upp tankarna kring. Särskilt när det finns begränsat med timmar på dygnet, när skrivandet bara är en del i ett helt livspussel. Jag behöver hitta genvägar för att trigga igång kreativiteten snabbt, för att snabbt komma igång med skrivandet igen när det finns några minuter över. Som nu – 20 minuter fram till lunch, barnen leker, maken bygger och post-itlappar på bordet. Nu kör vi, igen!

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top