skip to Main Content

Egoboosta dig själv

När refuserna haglar eller djävulen på axeln skrattar rått åt varje ord man skriver behöver man en egoboost. Jag läste om en författare som samlade positiva recensioner, brev från läsare och så vidare i en ”ego-pärm” för att kunna ta fram och peppa sig själv när hon tappade självförtroendet. Jag har ingen pärm men inser att jag gör likadant, jag samlar gärna på mig små positiva mail, brev och ord jag fått. Låter gärna något peppande mail ligga kvar högst upp i mailboxen så att det är det första jag ser i några dagar eller kanske på måndagen efter helgen. Ett riktigt gott sätt att börja dagen/veckan genom att se några positiva ord om något man gjort. Fick så himla fin feedback från en författare vars manus jag givit ett lektörsutlåtande på häromdagen den gjorde mig riktigt peppad! Som jag ser fram emot att ta tag i nästa manus efter det 🙂

Det finns andra sätt också förstås, att dansa galenpanna med barnen i vardagsrummet, att skruva upp volymen i bilen och sjunga med, att pröva något nytt som skrämmer livet ur en men som är så härligt när man klarat. Det senaste halvåret har varit galet. Jag har tagit flera stora kliv i flera riktningar mot det jag vill göra. Riktningar som betyder mer ansvar men samtidigt mer självständighet, mer kreativitet men samtidigt mer struktur, fler utmaningar men samtidigt fler segrar.

Idag är tipset att kasta dig ut och pröva vingarna. Skriv ner 5 saker som ger dig en ego-boost för de där stunderna djävulen knackar på axeln. Och framförallt, ge inte upp!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top