skip to Main Content

Som att tjuvlyssna utan risk att bli upptäckt

Inspiration kan komma till en på de mest skilda sätt. Idag satt jag hos frissan och bläddrade i gamla tidningar och plötsligt, där var en våning där jag tror att min tredje huvudperson kommer att befinna sig lite då och då. Jag tror inte att det är hennes egen, den är nog mer avskalad. Men någon i hennes omgivning, en varm motpart som står för allt det där hon inte är själv, kommer absolut att bo där… Tänk så lite som kan sätt igång ens fantasi ändå. Jag var tvungen att ta en bild så att jag kan ha den kvar när det är dags att sätta igång med den tredje boken.

Nu måste jag först och främst förstås bli färdig med bok nummer två som finns betydligt mycket mer av i mitt huvud än på papper. Och jag som lovat förlaget en titt efter julhelgerna, nu gäller det att sätta rumpan på stolen och knappra så fingrarna glöder!

Måste bara tipsa om ett annat ställe att få inspiration – Hemnet!! Är det bara jag som tycker det är himla spännande att se hur folk bor? Det är som att tjuvlyssna på ett samtal på fiket men egentligen mycket mer intimt och utan risk att bli upptäckt. Kan det bli bättre? Jag hittade min nuvarande huvudpersons bostad på Hemnet, en liten 1,5 rummare som kan byggas om till en 2,5 rummare, den salufördes så här ”Den absoluta drömadressen på Södermalm… När träden har fällt sina löv ser man Kungsholmen och Gamla Stan över det glittrande vattnet. En rofylld fristad utan insyn med underbara… och Mariatorgets myllrande stadsliv alldeles runt hörnet. Yteffektiv funkis med öppen planlösning…” Ja ni hör det, låter ju underbart, och med bilder… färdiginrett… bara att beskriva… Ännu roligare blev det förstås när jag hittade en bild på en liten park vid Mariatorget som jag faktiskt suttit och tittat ut över från konditorifönstret och skrivit på min första bok, men det är en helt annan historia.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top