skip to Main Content

Äntligen antagen

Hösten 2015 hade jag arbetat med mitt bokmanus i två år. Jag hade gått genom lektörsläsningar, skrivarkurser och refuseringar. Till sist anmälde jag mitt manus till Harlequins författartävling. Efter en spännande omröstning och jurybedömning kom mitt manus, som då hette ”Att återvända hem”, på fjärde plats. Med närmare 6 000 röster var det förstås omöjligt att känna sig annat än lycklig och otroligt motiverad att fortsätta att arbeta med mitt manus. Efter att ha skrivit om, skrivit till, tagit bort och levt med mitt manus och mina karaktärer dygnet runt i månader kunde jag i maj 2016 med skräckblandad förtjusning skicka in mitt manus till förlaget igen. Därefter följde en lång och nervös väntan när förlaget först meddelade att de skulle skicka manuset vidare till en av sina lektörer. Inte förrän i september var allt helt klart, Harper Collins Nordic kunde tänka sig att ge ut min bok. I februari kommer den och ”Hemma där hjärtat väntar” heter den numera. På den här sidan kommer ni att kunna följa min författarresa, välkomna.

//Sofia

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top