skip to Main Content

Det där med skrivrutin

Tillbaka från morgonpromenaden med den här snyggingen 🍁  🐶  Häromdagen pratade jag med en författarkollega, hon frågade mig hur min skrivrutin ser ut. För ett ögonblick blev jag helt blank. Har jag ens en, hann jag tänka innan jag hasplade ur mig ett svar 😅 Nu har jag hunnit fundera en stund, och så här tänker jag. Jag har, ett brokigt och varierat arbete som inte bara innefattar författarskapet. Jag har också tre små barn, en mycket energisk hund och en man som vanligtvis reser en hel del i jobbet. Min skrivrutin är att skriva så ofta jag hinner, så mycket jag hinner och då ser jag till att vara himla effektiv. Får jag en hel skrivlördag, eller till och med en helg då och då. Då skriver jag non-stop och rasslar ur mig så mycket jag bara kan och njuter av ostörd skrivtid 🙏

Om man KAN ha en rutin där man skriver ett visst antal ord per dag är det förstås ett jättebra sätt att få kontinuitet och komma framåt i sitt skrivande. Men om man vet redan på förhand att det inte kommer att gå, då skapar ett sådant skrivmål bara känslan av ständigt misslyckande – i alla fall för mig. Och för mig är det en känsla som får både skrivlust och kreativitet att försvinna! Därför siktar jag mot deadline och skriver helt enkelt så mycket och så ofta jag kan för att nå fram till den.

Nu skriver jag på min sjunde bok, så på något sätt blir det ju en bok 🧡📚Sedan, någon gång lite längre fram kan jag förstås drömma om att kunna ägna en specifik tid varje dag åt skrivande – kanske till och med sätta ett dagligt skrivmål, jag gillar trots allt rutiner 😄 Men tills dess, good enough, ett ord i taget 🙏 Hur ser din skrivrutin ut, om du skriver?

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top