skip to Main Content

Multitasking writer

Jag läste en artikel om Maeve Binchy, hon är en irländsk författarinna född 1940 i Dalkey County, Dublin. Hon gick bort 2012 och efterlämnade då sin make, barnboksförfattaren Gordon Snell. Gordon säger bland annat: ”The tough part of a writer’s life is the fact that you have to invent your own discipline and rules, and then stick to them.” Och det är verkligen en utmaning. Nu läser jag vidare att Maeve hade förmågan att multitaska, hon kunde skriva sina böcker samtidigt som hon lyssnade på radio, hon kunde avbryta sitt skrivande för ett telefonsamtal och fortfarande utan startsträcka hoppa tillbaka in i skrivandet.

Med små barn och familj omkring sig är multitaskande som författare nödvändigt. Man måste kunna gå in och ut ur skrivandet utan alltför lång startsträcka. Det är något jag fortfarande jobbar på. Ibland skriker det i författarnerven när man har skrivflyt och det plötsligt är ett legobygge som ska byggas, ett glas mjölk som ska torkas upp från golvet eller en målvaktshandske som försvunnit. Men samtidigt, om man inte hade en verklighet som pockar på uppmärksamheten, vilken erfarenhet skulle man då utgå från när man skriver? Så vad jag gör man då? Man njuter av sin verklighet och är tacksam för en liten skrivstund här och var och försöker att planera så gott man kan in tillfällen då och då när man får sitta ostört en lite längre stund.

Just nu sover lillan, barnen är hos kompisar och det är alldeles tyst. Det är jag, datorn och kaffekoppen. Nu kör vi så det ryker!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top