skip to Main Content

Good enough

För att få till skrivtid mitt i livspusslet krävs planering men framförallt prioritering. De få stunder när det finns en chans att sätta sig och skriva är att-göra-listan ofta så lång att den äter upp både den tiden och mer därtill det ska tvättas, diskas, dammsugas, ogräs ska plockas och gympapåsar packas. I de stunderna hjälper det inte att planera, då gäller det att prioritera. Vart går good-enough gränsen? Kan du leva med dammråttorna under soffan om du istället får en timma till skrivandet? Ibland bär det dessutom emot att sätta rumpan på stolen, inspirationen tryter och tvättberget känns mer lätthanterligt än att tvinga fram kreativiteten. Att sätta skrivmål är bra för att komma framåt i skrivandet men målen måste matcha förutsättningarna och prioriteringarna stå därefter. Är det realistiskt att tro att du ska kunna avsätta två timmar varje kväll för skrivandet om du är mitt uppe i livspusslet? Kanske en halvtimma får vara tillräckligt bra? En halvtimma är trots alls bättre än ingen tid alls och även om det kanhända går långsamt går det framåt. Mitt eget skrivmål just nu är en halvtimma om dagen, blir det sedan mer är det en glad bonus. Idag bussar jag någon annan på dammråttorna och smiter undan för en halvtimma + 🙂 Hoppas du också får en trevlig skrivdag! Kämpa på! Good-enough.

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top