skip to Main Content

Författardrömmen

Jag kommer ihåg när jag drömde om att få kalla mig författare, hur jag läste författares hemsidor, drog mig för att lägga in en kommentar och nästan dog om de svarade. Jag skickade in mitt dåvarande manus, som var en ändlös monolog av huvudpersonens egna tankar och reflektioner, till alla de stora förlagen och fick förstås refuser från samtliga. Inbillade mig att det skulle vara lättare att skriva ett barnmanus (ja, precis så naiv var jag) och fick refus efter refus efter refus.

Min först ”nos” på den riktiga författarvärlden var att skicka iväg mitt manus till lektör, bara det var ett stort kliv. Som att säga att mitt skrivande faktiskt var på riktigt. Sedan anmälde jag mig till en skrivkurs över en helg. Saligheten i att få spendera en hel helg tillsammans med en författare jag djupt beundrar och ett helt gäng lika entusiastiska skribenter var startskottet som jag inte kunde vända tillbaka från. Var jag inte säker innan så var jag det efteråt, jag var bara tvungen att skriva!

Som en ren chansning anmälde jag mig till Harper Collins Nordics och Harlequins författartävling. Att sedan gå till final där bland redan etablerade författare kändes rent overkligt. Det blev ingen seger men en första positiv återkoppling från ett förlag vilket sporrade mig att skriva om och till hela manuset för säkert femtonde gången i ordningen. Först en lång sommar och dryga 3 månader senare kom beskedet, jag hade blivit antagen.

Jag arbetade på mitt första manus i drygt 3 år innan det blev antaget, då hade det blivit refuserat ett otal gånger och omskrivet från grundvalarna och upp lika många gånger. Mitt tisdagstips är att vara uthållig och envis. Jag har lärt mig så mycket på vägen, jag har lärt känna så många härliga människor, allt slit har definitivt inte varit förgäves så skriv på. Snart kommer det där positiva beskedet, snart står er bok där på hyllan!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top