skip to Main Content

Miljö

Miljön betyder mycket för mig i en berättelse. Viken som finns med genom hela Klara och Axels berättelse och som speglar både årstidernas skiftningar och karaktärernas sinnesstämning. Ljudet och känslan av stegen i gruset när man går ner mot vattnet, doften som är frisk, luften som är stilla och frasandet från sjöfåglarnas rörelser mot vattenytan. Träden som sträcker sig stolta och färgsprakande mot himlen, mossan som under trädkronorna är tjock och frodigt sviktande under fötterna. Ljuset över viken på sommarkvällar när knotten rör sig i svärmar över vattnet tillsammans med dimhöljen som sveper in lågt över ängarna. Korna idisslande strax ovanför vattenbrynet.

Vilka miljöer kan du befinna dig i i tanken och med ord beskriva precis som de är?

Dagens skrivövning: Beskriv en miljö du väl känner. Försök att använda alla dina sinnen vad ser du, vad hör du, vad känner du, vad smakar det?

 

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top